Over Sander - HSP Man

"Man, accepteer je hooggevoeligheid en creëer je droomleven"

Sander de Zwart | HSP Expert | Leiderschap coach voor mannen

Over Sander

Mijn naam is Sander de Zwart (1979), een bewuste man, vader en partner. Na een burn-out in 2014 besloot ik om mijn hart te openen. Ik bewandelde een pad om leiderschap te leren nemen over mijn leven en begeleid hierin ook andere bewuste mannen via mijn Leiderschap Coaching
en Trainingen in de natuur. Speciaal voor de hooggevoelige man ontwikkelde ik een online transformatie programma dat jouw leven zal veranderen.
 

Het leven is een oneindige leerweg, waarin keer op keer nieuwe uitdagingen op je pad komen. Het is de kunst om die uitdagingen niet van je af te duwen of er voor weg te lopen. Achter ieder van die uitdagingen zit namelijk het potentieel om te groeien als mens.

Met veel passie begeleid ik mannen door dezelfde processen als waar ik zelf doorheen gegaan ben. Ik coach en train  voornamelijk in de natuur, waar je bewust wordt van je mannelijke kracht en leert vertrouwen op je innerlijke kompas, zodat je inzicht krijgt in de blokkades die jouw groei in de weg staan.

Geen pleisters op je wonden, maar regelrecht naar de diepste kern. Dit levert direct meer rust op in je hoofd, een diep gevoel van ontspanning en het vertrouwen om nieuwe keuzes te durven maken in je leven.

Je doet jezelf tekort als je jouw hooggevoeligheid geen aandacht geeft.

Hey, man. Welkom bij HSP Man, gaaf dat je er bent! Graag vertel ik wat meer over mezelf.

Mijn jeugd:

Geboren in 1979 in Den Haag en op mijn tiende verhuisd naar het toeristische plaatsje Schoorl. Als kind al duidelijk een zeer open en gevoelig jongetje met een grote innerlijke belevingswereld. Ondanks dat ik in Den Haag veel vriendjes had en goed kon meekomen op school, merkte ik dat ik na de verhuizing moeite had met het vinden van mijn plek. Op die leeftijd zijn kinderen snoeihard voor elkaar en word je als buitenstaander niet direct geaccepteerd. Dit mondde vaak uit in pesterijen en dit maakte dat ik van een open persoonlijkheid steeds meer in mezelf keerde. Ik kon me urenlang vermaken met muziekmaken, zingen en toneelspelen. Zo kon ik helemaal opgaan in mijn eigen wereldje, maar miste ik vaak wel de aansluiting met de wereld om me heen. Het zou nog jaren duren voordat ik hierin wat meer vrijheid ging ervaren.

Relatie en Vaderschap:

In de millenniumnacht vloog de vonk over tussen mij en mijn ware liefde. Sinds 02-01-2000 hebben we een relatie. Dit blijft een prachtige memorabele datum. Sinds 20-06-2008 zijn we getrouwd en exact 1 jaar later werd onze eerste zoon geboren en in 2012 volgde de tweede zoon. Het vaderschap geeft enorm veel leuke en inspirerende momenten. En tegelijk biedt het grote temperament en de sterke wil van beide zoons de nodige uitdagingen. Dit drukke leventje vraagt ook om voldoende quality time binnen onze relatie. Daarom hechten mijn vrouw en ik veel waarde aan een open communicatie. Dit lukt niet altijd perfect hoor, maar het blijft belangrijk om het samen leuk te hebben. Daarom plannen we geregeld een moment samen: Lekker uit eten, een filmpje pakken en soms even een nachtje weg. Dit helpt altijd om in de waan van alledag weer wat nader tot elkaar te komen.

Mijn eigen ontwikkelpad:

Vanuit mijn natuurlijke fascinatie voor bewustzijn, innerlijke wijsheid en persoonlijke groei, zette ik in de afgelopen 6 jaar na een burn-out op diverse vlakken in mijn leven belangrijke stappen. Ik zat al jaren in een vaste baan binnen de financiële sector en ik werd me ervan bewust dat ik mezelf klein hield. Ik realiseerde me dat ik uit veiligheid meestal koos voor een ‘gemiddelde’. Dit terwijl ik het altijd zo nodig had om mezelf op een gezonde manier uit te dagen. Ik bloedde langzaam dood. Ik realiseerde me dat dit niet de bedoeling kon zijn van het leven en ging op zoek naar de sleutel voor een beetje meer geluk,  zingeving en voldoening in het leven: Het vinden van mijn ‘purpose in life’. Door flink in mijn eigen ontwikkeling en groei te investeren en dit te blijven doen, vond ik eindelijk de sleutel!

Vanuit een baan in loondienst startte ik in 2016 mijn bedrijf als coach en trainer voor mannen, die net als ik op zoek zijn naar hun ware potentieel en deze volledig willen leven. Dit doe ik voornamelijk in de natuur. Want in de natuur is er direct rust en ruimte om de diepte in te gaan. En dat is noodzakelijk om tot de kern te komen en een constructieve verandering door te voeren.
 

Hoe dan?

Ik krijg vaak de vraag door wie of wat ik me vooral laat inspireren. Laat ik vooropstellen dat we in dit digitale tijdperk toegang hebben tot extreem veel informatiebronnen. Dit kan erg handig zijn, maar heeft ook een belemmerende werking. Namelijk niet alle informatie die we tot ons krijgen is zuiver of dienend op ons levenspad.

Mijn advies: Neem nooit alles direct voor 100% waarheid aan. Zelfs niet wat IK je zeg. 😉 Gebruik informatie slechts als middel om jouw eigen zuivere waarheid te vormen.

Wijsheden, methodes en theorieën die mijn interesse hebben zijn o.a.:

 • Meditatie
 • Ademwerk
 • Positieve psychologie
 • Universele Wetten (o.a. Wet van Eén, Wet van de aantrekking)
 • Alchemie
 • Sjamanisme
 • Plantmedicijnen
 • Boeddhisme/Hindoeïsme
 • Multidimensionaal denken / Kwantumfysica
 • Dualiteit / Eenheidsbewustzijn
 • Zelfgenezend vermogen
Ik ontwikkelde de gratis HSP Man Transformatie 6-daagse en de HSP Man Transformatiesessie, speciaal voor hooggevoelige mannen die zich niet meer achter een masker willen verschuilen. Man, accepteer je hooggevoeligheid en creëer je droomleven>>
 
Ik wens je veel inspiratie en wijsheid toe.
 
Een warme groet,
 
Sander de Zwart

Creëer je droomleven met de

HSP Man Transformatie 6-daagse

Gratis online training

 • Doorbreek het label HSP en ervaar je ware kracht
 • HSP en Man Zijn in evenwicht
 • Gezonder liefdesleven en diepgaande relaties
 • Grenzen aangeven en minder last van groepsdruk
 • Meer werkgeluk en minder perfectionisme
 • Leiderschap en het creëren van je droomleven

Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van de wegwijzer en het versturen van waardevolle info op het gebied van hooggevoeligheid. Je kunt je te allen tijde uitschrijven. Voor meer informatie, zie ook onze: Privacy Policy