Over Sander - HSP Man

Erken je hooggevoeligheid als ware kracht

"Omarm je Hooggevoeligheid zodat je het beste uit jezelf én uit het leven haalt."

Sander de Zwart | HSP Expert | Leiderschap coach voor mannen

Hey, man. Welkom bij HSP Man!

Mijn naam is Sander de Zwart (1979), HSP Expert en professional op het gebied van Spiritueel leiderschap, ik ben getrouwd en ben vader van twee jonge zoons. Een echte gevoelsman, die na een burn-out, in 2014, besloot om een carrière switch te maken en zijn dromen na te jagen. Persoonlijke ontwikkeling en groei heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld en NU nog steeds.

Ik heb een grote belangstelling voor de menselijke geest en het bewustzijn en weet tal van mystieke wijsheden, zoals de Alchemie, te verbinden met de moderne wetenschap.  Ik daag mezelf continu uit het beste uit mezelf én uit het leven te halen en inspireer andere mannen dit ook te doen. Zo dragen we allen ons steentje bij om de wereld een beetje mooier te maken.

Man & Hooggevoelig?

1 op de 5 mensen is hooggevoelig, evenveel mannen als vrouwen. Toch lijk je het bij mannen minder vaak te zien. Mannen lopen er in het algemeen niet mee te koop. Ze zien hooggevoeligheid vaak als iets negatiefs. Ze kunnen zich er zelfs wat voor schamen en zouden stoerder of mannelijker willen zijn. Terwijl hooggevoeligheid niets is waar jij je voor hoeft te schamen. Er schuilt namelijk een enorm waardevolle kracht achter, die je in je voordeel kunt inzetten. En je wordt er niet eens minder mannelijk door.

Mijn eigen hooggevoeligheid is een groot deel van mijn leven een strijd geweest. Wat heb ik mij lang niet thuis gevoeld op deze wereld. Ik voelde me anders, niet begrepen, als een alien die op een verkeerde planeet geboren was. Na een burn-out  in 2014 besloot ik alles in het werk te stellen om te ontdekken wat de reden van mijn bestaan is hier op aarde.  Dit leidde tot het volgen van een breed scala aan opleidingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mijn hooggevoeligheid werd mijn persoonlijke kracht en tevens ook mijn zakelijke kracht als trainer/coach.
 

Bewust zijn van je gedachten, je emoties en je acties

Het bewust leren waarnemen van je gedachten en gevoelens is waar het allemaal mee begint. Door te leren hoe je gedachten en emoties werken en hoe deze te reguleren, opent zich een deur naar ongekende mogelijkheden. Je ziet dan in dat je niet je gedachten of je emoties bent, maar veel meer dan dat, zodat je stressvrij, bezield en ontspannen in het leven kunt staan.
 
Tijdens mijn Leiderschap coaching en trainingen geef ik mannen hiervoor de handvatten. Ik leer je jouw eigen waarheid te ontdekken én hiernaar te leven. Hoe raar dit ook klinkt: Ik handel vanuit het oogpunt om mezelf overbodig te maken en dat betekent dat ik zo zuiver en integer mogelijk werk. En ik benader spiritualiteit op een nuchtere manier en met veel humor, zodat het zweverige karakter doorbroken wordt.
 

Coaching en trainingen vinden voornamelijk plaats in de natuur

  • Wandelend in de natuur maakt je geest scherp en ontvankelijk voor nieuwe inzichten;
  • Daarnaast werkt de natuur ook drempel verlagend om kwetsbare zaken te bespreken, anders dan in een kamertje lijnrecht tegenover elkaar;
  • Bij mij maken mannen geregeld diepe innerlijke reizen, zonder dat daar psychedelica of andere hulpmiddelen voor nodig zijn.

Waarom coach en train ik alleen mannen?

In het verleden heb ik veel behoefte gehad aan een mannelijke coach. Deze waren toen op een hand te tellen. In workshops was ik vaak de enige man in het gezelschap. Ik merk dat mijn mannelijke cliënten het vaak prettig vinden dat ik ook een man ben, omdat ik ze begrijp. Zeker ook bij mannen die al eerder een vrouwelijke coach hadden.

De plaats van de man

In veel oude culturen is nog heel duidelijk te zien dat mannen in groepen bij elkaar komen om in openheid met elkaar te delen. Kijk ook maar naar rituelen, inwijdingen en ceremonies in het ‘manwordingsproces’ op allerlei plekken in de wereld. In het westen zijn we deze gebruiken een beetje vergeten, waardoor veel mannen momenteel zoekende zijn. De kwetsbare mannelijke kracht zorgt voor een stevige dynamiek en spiegel, waarin je in verbinding samen groeit. Het contact tussen mannen is in mijn ogen essentieel om doorbraken op diep niveau te realiseren. Zo haal je het beste van jezelf naar boven en ben je in staat om door je eigen barrières heen te breken.

Een leider van deze tijd

De maatschappij heeft behoefte aan leiders van deze tijd. Dit zijn mannen die volledig gaan staan voor wie ze zijn, met hun daadkracht én ook hun zachte/intuïtieve kant, zonder meteen een ‘watje’ te zijn. Zo creëren we samen een Nieuwe Wereld. Een wereld waarin we niet meer leven vanuit angst en tekort, maar vanuit vrijheid en overvloed. Een leider van deze tijd noem ik: spiritueel leider. Vleugels niet vereist. 😉

Voor mij was het dankzij bovengenoemde inzichten geen moeilijke keuze om me alleen op mannen te gaan richten. Dit doe ik zowel online, als 1-op-1 en in groepen.

Wil jij een doorbraak bereiken en weet je nog niet hoe? Ik nodig je uit dit hieronder te ontdekken.

Hoe wil jij groeien met je hooggevoeligheid?

  • Transformatieprogramma (3 routes)
  • eBook
  • Gratis wegwijzer
  • Coaching in de natuur
  • Groepstrainingen voor mannen
  • Online leren en ontwikkelen