“Ik begeleid (gevoels)mannen bij het verkrijgen van helderheid over hun kernwaarden, talenten en hun potentieel en hoe deze in te zetten voor een gelukkiger en succesvoller leven.

Sander de Zwart | Mannencoach | Gevoelsexpert | Helderheid over je kernwaarden, je talenten en je potentieel | Gratis videoserie ‘De zeven fases naar Meesterschap

Video afspelen

Sander over man zijn op Internationale Mannendag (19 november 2018)

Op deze website vind je de hulpmiddelen om als hooggevoelige man op een krachtige manier te leren omgaan met je hooggevoeligheid

De trainingen en online coaching leveren je minstens het volgende op:

  • Minder stress en (werk)druk in je leven;
  • Meer energie over aan het einde van de dag;
  • Minder moeite bij het maken van keuzes;
  • Beter zicht op je eigen grenzen en deze beter leren aangeven;
  • Meer trouw durven zijn aan jezelf en je eigen waarden.
 Mijn naam is Sander de Zwart en ontdekte in 2007 dat ik hoogsensitief ben. Dit heeft me lange tijd beperkt in mijn leven en resulteerde uiteindelijk in een burn-out in 2014. Mijn lichaam gaf letterlijk aan dat ik nu eindelijk voor mezelf mocht kiezen. Ik werkte al jaren in de financiële sector, waarin ik veelal coachende rollen vervulde. Ik voelde dat ik met coachen iets veel groters kon neerzetten dan binnen mijn baan in loondienst.
 
Ik begon intensief aan mezelf te werken. Ik volgde tal van opleidingen op het gebied van bewustzijn en paste mijn dagelijks leven hierop aan.  Zo let ik meer op mijn voeding, drink ik nog nauwelijks alcohol, beweeg ik meer en mediteer ik dagelijks. Dit alles draagt bij aan een groter geluksgevoel, meer zin in het leven, een vitaler lichaam en een gezonde geest.
 
Begin 2017 begon ik naast mijn baan met ondernemen en sinds 1 juni 2018 ben ik uit dienst getreden bij de bank waar ik 18 jaar werkte. Nu richt ik me binnen Sander de Zwart Coaching vooral op het 1-op-1 wandelcoaching waarin ik gepassioneerde professionals begeleid bij de zoektocht naar zichzelf. Daarnaast heb ik enkele nevenfuncties. Zo doe ik samen met Kristel van Lieshout coaching en training voor gepassioneerde professionals en influencers (Succesvol vanuit Essentie) en ben ik aangesloten als leraar bij dé online bewustzijnschool, Universal Academy van Xander van der Zijden waar ik momenteel de mannenpagina beheer.
 
Mijn hooggevoeligheid is nu mijn drijvende kracht en naast mijn benaming als VeranderCoach en OutdoorCoach, noem ik mezelf vooral Gevoelsexpert. Ik heb een groot inlevingsvermogen, ben een goede luisteraar en door mijn verdiepende en gedetailleerde vraagstelling komen we in het gesprek snel tot de kern. Ik ben zachtaardig in de omgang, echter ook open, direct en eerlijk. Ik vraag jou dan ook om openheid en eerlijkheid. Dit is essentieel om het gewenste resultaat te behalen.

Mijn eigen zoektocht begon in 2014 toen ik na een burn-out, besloot mijn leven compleet te veranderen. Ik liet mijn leven leiden door anderen. paste me altijd aan anderen aan en leefde altijd het pad van een ander. Ik realiseerde dat me dit letterlijk ziek maakte en uitputte. Ik ging op zoek naar mijn eigen kernwaarden, mijn talenten en mijn potentieel en de kansen te pakken om hier volledig naar te kunnen leven.

Kortom: Ik nam weer de verantwoordelijkheid terug van mijn eigen leven. Dit was een lange weg en vooral een innerlijke reis om als hooggevoelige man, de muur die ik om mijn hart gebouwd had af te laten brokkelen en weer te durven voelen. Een innerlijke reis naar een bewuster leven.

Sinds 2017 begeleid ik andere mannen, door middel van online coaching en wandelcoaching met het terugvinden van zichzelf. Ik geef hierin vooral de handvatten om te leren voelen in zichzelf, want daar liggen de antwoorden op je levensvragen voor handen. De weg naar binnen wordt ook wel zelfrealisatie genoemd en betekent: doen wat je roeping is, werkelijk jezelf zijn, leven vanuit je hart, onafhankelijk zijn, een vrij mens zijn.

Doe je dit niet dan liggen ziektes, lichamelijke klachten, stress en andere stoornissen op de loer. Het lichaam is slim en geeft altijd een signaal als je niet leeft in lijn met wie je diep van binnen bent. En dit is hoe dan ook een teken om op onderzoek te gaan. Zelf of met een beetje hulp van iemand anders.

Ik ben graag je begeleider als het gaat om het blootleggen van blinde vlekken en het maken van een diepere verbinding in jezelf. Voel je vrij om contact met me op te nemen als je die behoefte voelt.

Namasté

Sander de Zwart