[HSP Man] 'Own your shit' en word een superheld! - HSP Man

[HSP Man] ‘Own your shit’ en word een superheld!

Ik geloof dat ieder mens in essentie puur, zuiver en liefdevol is.  Alleen geldt: ‘What you see is not always what you get.’ Hiermee wil ik zeggen dat niet iedereen altijd laat zien wie hij diep van binnen is. Een HSP’er prikt hier vaak doorheen. Echter dragen we zelf ook soms onbewust een masker en laten wij onze ware aard niet altijd zien. En dat is heel menselijk. Zijn en laten zien wie je ten diepste bent, is namelijk enorm kwetsbaar. Een ander vindt overal wel wat van en we beschermen onszelf vaak uit angst om afgewezen te worden. Ook als dit betekent dat we de oprechte verbinding met de ander, waar we zo naar verlangen, niet volledig kunnen aangaan. Wat we doen is daarom niet altijd in lijn met wie we zijn. Dit geeft wrijving: Een conflict in jezelf.

In iedere man schuilt een ‘super hero’

In iedere man schuilt wat mij betreft een ‘super hero’ en ik help je graag deze superheld in jezelf te ontdekken. Deze ontdekkingstocht leert je inzien waarom je doet wat doet, wie je ten diepste bent en hier naar te leven. Op die manier komt wat je doet in lijn met wie je bent en los je het conflict in jezelf op.

Van overleven naar leven

Ons dagelijks leven is tegenwoordig zo volgepropt dat we het gevoel hebben dat we geleefd worden. We staan als het ware op de automatische piloot: Op overleven. Hierdoor kan soms het idee ontstaan dat we weinig invloed hebben op ons eigen leven. Want mijn vrouw bepaalt dat ik de kinderen naar bed breng! Mijn baas zegt dat ik in het weekend ook bereikbaar moet zijn! En mijn vrienden vragen me voor de zoveelste keer, wanneer ik weer eens een avondje mee ga stappen!

Allerlei ‘verplichtingen’ en een ‘volle to-do-list’ bepalen voor het grootste deel mijn dag. Herken je dat? Een jaar of 5 geleden herkende ik dit ook in mijn leven. Ik verlangde naar vrijheid, echter leek dat ver te zoeken. Ik wilde de regie weer terug over mijn leven, maar waar moest ik in godsnaam beginnen?

Uit eigen ervaring kan ik NU zeggen: Ja, het kan! Het is me gelukt om leiderschap te nemen over mijn leven en de MISSIE die ik al lange tijd diep van binnen voelde volledig te gaan leven.

Concreet:

  • Mijn hooggevoeligheid zet ik in als kracht. Overprikkeld ben ik nauwelijks;
  • In de liefde voel ik me nog steeds gelukkig en ben ik in diepere verbinding gekomen met mijn partner;
  • Mijn vrije tijd vul ik in, zoals dat prettig voelt voor mij. Ik ervaar minder sociale druk;
  • Ik maakte een carrière switch vanuit de financiële sector naar het zelfstandig ondernemerschap als trainer/coach;
  • Ik werk nu dagelijks aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en heb volledig eigenaarschap genomen over mijn leven.

Own your shit

Dit begint met de keuze te maken om 100% verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. ‘Own your shit!’, wordt dit ook wel plat genoemd.

Er zijn natuurlijk tal van zaken in je leven waar je geen invloed op hebt. Accepteer dat. Focus je op waar je wél invloed op hebt en dat is alleen op jezelf. Mogelijk zeg je: ‘Voor mij is dit anders, want ik heb hele erge dingen meegemaakt in mijn leven. Er is mij veel verdriet aangedaan’. TRUE! Het leven is niet altijd eerlijk en sommige mensen krijgen echt heel veel op hun bordje. Dus ik zal de laatste zijn, die zegt dat er geen verdriet of boosheid mag zijn.

Vaak is het grootste probleem dat we zelf het verdriet en de boosheid wegstoppen of afwijzen, waardoor er onbewust aandacht gaat naar degene die ons dit verdriet heeft aangedaan.  Die persoon merkt daar niets van. Je hebt er dus uiteindelijk alleen jezelf mee. Ik geef niet graag ongevraagde adviezen, maar in dit geval maak ik één uitzondering:

Wil je ECHT iets in je leven veranderen of zelfs transformeren? Maak dan vandaag de keuze om dat daadwerkelijk te doen!

Die keuze maakt dat je jezelf totaal verantwoordelijk stelt voor je leven. En dit betekent dat je leiderschap neemt over je leven. Je neemt het heft in eigen hand. Dit geeft je de ruimte om je te verbinden met je hart en ziel. Ik noem dit spiritueel leiderschap en dat gaat over:

  • Het nemen van de volle verantwoordelijkheid voor je acties;
  • Het volledig gehoor geven aan je innerlijke drijfveren en unieke talenten;
  • Dát doen waar je goed in bent en hiermee het verschil maken.

Op die manier ontketen jij je potentieel. Binnen mijn bedrijf Sander de Zwart Coaching help ik ambitieuze, creatieve en ondernemende mannen met een MISSIE om hun potentieel te ontketenen en het beste uit zichzelf én uit het leven te halen.

Vind jij het hoog tijd om leiderschap te nemen over je leven en te ontdekken hoe je dat doet? Erik gunde zichzelf deze stap. Allereerst door het online transformatieprogramma te doorlopen en nu is hij klaar voor de volgende stap: Mijn coachtraject van 6 maanden. Lees hier zijn reactie:

“In eerste instantie dacht ik: Alweer zo’n programma dat mooie resultaten belooft. Ik had in het verleden al veel geprobeerd om krachtiger met mijn hooggevoeligheid om te leren gaan. Iedere keer lukte het maar niet om dit definitief te doorbreken. Ik besloot daarom om me te laten terugbellen door Sander. Allereerst vond ik het heel prettig om met Sander te spreken, want hij neemt echt de tijd en ik voel gewoon dat hij weet waar hij het over heeft, omdat hij vroeger in een zelfde situatie gezeten heeft. Het inspireert me om te horen dat het hem gelukt is om zijn leven zo totaal te veranderen. Aan de ene kant voelde ik best een beetje jaloezie, maar aan de andere kant gaf het me ook een vertrouwen dat het MIJ toch ook zou moeten lukken. Ik besloot dus toch om het online transformatieprogramma aan te schaffen. Dit programma heeft me ongelooflijk veel inzichten gegeven. Mijn conclusie: Het gaat erom dat ik er zelf voor kies om voor 100% verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven op alle vlakken. Dankjewel voor de prachtige kans om dit te ontdekken, Sander! Ik voel de enorme drive om verder te gaan in mijn ontwikkeling en dat wil ik graag bij jou doen. Ik moet mijn spaargeld er wel voor aanspreken, maar ik gun het mezelf om in je 6-maands traject te stappen. Coaching in de duinen, heerlijk én vooral: zin in!”

Klaar met uitstelgedrag en eindelijk de stappen maken naar een compleet nieuw leven? Plan een Helderheid & Handvatten Proefsessie in>>

Een warme groet,
Sander de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *